Barion Pixel

Maunawai PiPrime K8 víztisztító készülék kicsomagoló

Jancsik Péter, a német Maunawai cég magyarországi képviselője az alábbiakban részletesen bemutatja a Maunawai PiPrime K8 víztisztító készüléket és összeszerelésének lépéseit és az első használatbavétel szabályait.

A doboz tartalmának bemutatása közben mindegy egyes alkatrészről elmondja a fontos tudnivalókat. Beszél arról, hogy hogyan kapcsolódnak egymáshoz a darabok. Illetve, hogy a szűrőegységek, mint az előszűrő és a fő szűrőegység milyen anyagokat tartalmaznak és ezek az anyagok hogyan szűrik át a sima csapvizet. Bemutatja, hogy összeszerelés közben mire kell ügyelni, mik azok a lépések, amiket mindenképpen meg kell tennünk ahhoz, hogy utána tökéletes működjön a rendszer.

Szóba kerül az is, hogy a különböző részegységek milyen anyagból készültek, milyen eljárásokkal tesztelik ezeket az alkatrészeket mielőtt piacra kerülnek. Péter mesél arról is, hogy a cég milyen szigorú minősítési eljárásokat, teszteket alkalmaz a tökéletes minőség eléréséhez. A bemutatóból kiderül az is, hogy a Maunawai cég termékei miért egyedülállóak a piacon és miben másnak a többi hasonló termékkel szemben. Elárulja, hogy milyen minőségű vizet készíthetünk a vízszűrő kancsó segítségével és hogy a hétköznapi felhasználás során hány liter szűrt vizet tudunk előállítani adott idő alatt. Szóba kerülnek a PI víz előállításánál használt, kristályok, kőzetek és hogy ezek a külön beszerezhető elemek miben befolyásolják a víz minőségét. A részletes bemutatás kitér mindenre, ami fontos lehet, hogy bárki, aki megvásárolja ezt a készüléket, azt pontosan és precízen tudja használni a mindennapokban.

“Sziasztok! Ma a Maunawai PiPrime K8 víztisztító készüléket szeretném nektek bemutatni.

Magát a készüléket láthatjuk itt becsomagolva, illetve egyet külön összeszerelve. Ez a csomagolás is környezetbarát, ugyanúgy, mint a vízszűrő kancsó csomagolása is.

A csomag mérete 30x30x30-as méretű. A kompakt csomagolási méret lehetővé teszi azt, hogy ezt a készüléket, mivel nem igényel sem elektromosságot, sem vízhálózatot, sem egyéb plusz bekötést vízhálózatokra, így könnyedén magunkkal tudjuk vinni, akár egy hosszabb nyaralásra, vagy akár külföldre is.

Utazás előtt a kocsi hátsó csomagtartójában könnyedén behelyezhetjük ezt a kis dobozt. Amikor megérkeztünk a nyaraló helyre, akkor rögtön össze is tudjuk szerelni ezt a vízszűrő rendszert és nem kell külön ásványvizet vásárolnunk sehol. Így egy nagyon jó minőségű forrásvizet tudunk ott helyben előállítani, ami az egész családnak elég.

Ezért egyébként javasolt a csomagoló doboz elrakni, hogy a későbbiekben tudjuk szállítani vele. A készülék csomagolása nagyon biztonságos, tartalmaz egy használati és egy összeszerelési utasítást is.

A használati utasítás tele van képekkel, ezek alapján bárki könnyedén össze tudja szerelni a vízszűrő rendszert otthon magának. Minden fontosabb szerelési lépés külön képekkel van illusztrálva.

Tartalmaz még egy szűrővizsgálati kivonatot is. Nem tudom tudjuk-e, de a Maunawai cég termékei gyakorlatilag Európában a legtöbbet vizsgált vízszűrő rendszerek.

Több mint 200 teszt és tanulmány készült a vízszűrőről. Ezek között nemcsak a szokásos certifikációs rendszerek vannak jelen, hanem konkrétan a különböző Maunawai készüléket is be lettek vizsgálva. Egy éves szűrési periódustól egészen kétéves szűrési periódusig vizsgálták, hogy milyen szennyező anyagokat milyen mértékben képes redukálni.

Ez a Maunawai vízszűrő rendszer is képes szűrni a gyógyszer és hormon vegyületeket, amiről egy rövidebb összegzés a vizsgálati anyagban szerepel is.

Illetve ebben a kis leírásban lehet látni azokat a különböző kutatásokat és azoknak a kivonatait, amire a készülék vizsgálva lett, illetve a készülék által készített víz vizsgálatáról is van leírás.

A csomagban a készülék össze van forgatva, a lehető legkisebb méretre és ezek az egységek egymásra vannak szépen helyezve.

Rögtön az elején találkozunk egy gyűrű elemmel, amely összeszerelt állapotban az alsó víztartály tetején helyezkedik el, illetve ezen rögtön látható a tető is. A dobozban ez alatt helyezkednek el a szűrő további részei.

Maga a csomagolás elég ütés biztos, bátran lehet küldeni bárkinek, nem sérülnek meg az alkatrészek.

Tartalmaz a készülék egy kerámia előszűrőt is, amely 0,2 mikron méretű. Ami azt jelenti, hogy ezen a baktériumok 95%-a már nem tud átmenni. Konkrétan a patogén baktériumoknak a 100%-a nem tud ezen átmenni.

Ami egy nagyon fontos dolog és napjainkban egyre fontosabb. Sajnos a nagyobb problémát azok a mikroműanyagok jelentik, amik ugye 1 mikron alatti méretűek. Tehát itt ez a kerámia szűrő a maga 0,2 mikronos keresztmetszetével biztosítja, hogy ezek a műanyag részecskék nem tudnak átjutni rajta és bekerülni a szűrt vízbe.

A csomag tartalmaz még egy előszűrő csomagot is. A Maunawai előszűrő csomag biztosítja a vízkő szűrését a készüléknek, illetve ez maga a fő nitrát szűrőegység is a készülékben.

Ez a szűrőt teljes spektrumba előszűri a vizet a fő szűrőnek. Ebből négy darab van egy zacskóban a csomagban. Egy átlagos vízfelhasználás mellett három havonta érdemes ezeket cserélni.

Ez a szűrő az összeszerelt készülékben gyakorlatilag a fő szűrő tetején helyezkedik majd el. A készülékek a fő szűrő egysége az a K8-as filter. Ez a K8-as filter is több részből áll össze. Maga a filter ennek a K8-as egységnek a tetejére kerül rá.

Ebben a Maunawai K8-as egységben van egy speciális aktívszén rész is. Ezt a Japánban gyártott fluidos aktívszenet talán európai szinten egyedül a Maunawai cég használja.

A szűrőben több részből álló kerámia rendszer van, illetve Sango korall kristályokat tartalmazó réteggel van kibővítve. Illetve ez az alsó réteg még tartalmaz aktivált zeolitot is. Ugyanúgy működik ez a szűrőrendszer mint a kisebb testvérnél a kancsónál.

A szűrési fázis az aktív szénrétegig tart, onnantól kezdve már a víz kezeléséről beszélünk. Az ezután található rétegek, illetve anyagok csinálják azt a vízzel, hogy az emberi szervezet számára megfelelően használható struktúrába hozzák magát a vizet.

Ezek a részek teszik bele az úgynevezett PI energiát a vízbe, illetve ezek biztosítják az alacsony redoxpotenciált is. Illetve ezek biztosítják a vízben a kiegyensúlyozott nyomelem és ásványianyag tartalmat.

Illetve, ha valamilyen anyagból például kalciumból, ha kevés van a vízben, mert mondjuk lágy az adott víz, amely főleg az alföldi településekre jellemző, akkor egy kis plusz kalciumot tud helyezni a vízbe. Ezzel egy kiegyensúlyozott ásványiagy tartalmat biztosítanak.

A csomag tartalmaz egy köztes, vagy tartógyűrűt is. Ebbe a tartógyűrűbe egy menetes megoldással helyezkedik bele a fő filter és ebbe helyezkedik el az előszűrő is.

A készülékben még található egy csap rész is. Maga a csap az mágnesezett csap. Itt nem arra kell gondolni, hogy erős mágneses erő van ebben a kis betétben, hanem kis erősségű mágnes van benne elhelyezve, igazából nem a mágnestől lesz PI víz a PI víz.

A pohárral egyszerűen meg lehet nyomni a csapot és már folyik is belőle a víz. Illetve, ha bármilyen edényt, vagy palackot szeretnénk megtölteni csak alárakjuk és felhúzzuk a kis billenő egységet és addig folyik belőle a víz ameddig így tartjuk és amennyit szeretnénk.

A csomagban még két másik kis zacskó is van, az egyikben egy olyan tisztító csiszolóvászon található, amellyel a kerámia filtert tudjuk kíméletesen megtisztítani.

Erről a filterről tudni kell, hogy ez egy puha anyag, ezen minden szennyezőanyag rajta marad.

Egy idő után a szennyezőanyagok teljesen beterítik ezt a szűrő részt. Ezért érdemes megtisztítani, illetve nem csak ilyen anyagok, hanem a vízkő is rakódik erre a szűrőre.

Csiszolóvásznat azért tettük a készülékhez, mert ez a csiszoló anyag optimális a szűrő tisztításához, sem túl erős, sem nem túl gyenge.

Fontos, hogy a kerámiát mindig csak folyóvíz alatt nedvesen lehet ezzel a papírral tisztítani. Ebből a csiszolóanyagból ki kell vágni egy kis részt és csap alatt megtisztítani a kerámiát. Egy ilyen kis részt többször is felhasználhatunk.

Ahogy tisztítjuk, csiszoljuk a kerámiát a keresztmetszete azért idővel kopni fog, de szükséges is ez. Hogy a külső réteget lehámozzuk róla, mert a szennyezőanyagok el tudják tömíteni idővel ezt a külső részt.

Csiszolási eljárással mindig tisztává tudjuk tenni ezt a kerámiát. Ezen a kerámia szűrőn használat közben sárgás, kicsit barnás elszíneződés látható, ahogy a szűrés végbemegy a használata közben.

Az elszíneződés akár évszakonként is változhat. Nyáron akár erősebb is lehet a hálózati karbantartások, vagy esetleges csőtörések miatt koszosabb lesz a víz, viszont télen valamivel tisztább a víz.

A csomagban található még egy Oxasanum nevű fertőtlenítő tabletta is. Maga a szűrőrendszer egy antibakteriális védelemmel van ellátva, tehát nem kell olyantól félni, hogy valamilyen baktérium, vagy bármilyen szennyezőanyag kerülhet a vízbe. Ellenben, ha mégis valami belekerülne, akár egy feltöltés során, egy koszos edényből, vagy ha a gyerek beletölt valamit a vízbe szórakozásból, akkor ezzel a tablettával az egész szűrőrendszer le fertőtleníthetjük. Úgty történik a tisztítás, hogy maga az aktív szén szűrő nem kerül „legyilkolásra”.

Ennél a Maunawai készüléknél a maga tartály műanyagból készült, viszont itt is igaz az, mint a szűrőkancsónál is, hogy a műanyagok között van azért különbség.

Vannak olyan műanyagok, amelyekből mindenféle vegyianyag oldódik bele a bennük tárolt folyadékokban, vagy ételekbe. Tehát élelmiszerbiztonsági szempontból nem igazán megfelelőek, nem biztonságosak.

Illetve vannak olyan műanyagok, amelyek direkt élelmiszerekkel való érintkezésre lettek kifejlesztve, például ez a SUN 310-es ötvözet is erre a célra lett fejlesztve. Nem tartalmaz biszfenolt, lágyító ftalátokat és semmilyen olyan anyagot, ami a benne tárolt vízbe bele kerülhet.

A tartálynak űrtartalma 8 liter, de akár 10 litert is bele lehet préselni, csak ott már nagyon figyelni kell arra, hogy nehogy túl töltsük a rendszert. A felső tartály űrtartalma 4 liter.

Az alsó tartályra illeszkedik az a gyűrű is, amibe beilleszkedik a szűrőtartó maga a szűrővel. És ezen helyezkedik el a felső betöltő tartály.

Az összeszerelt készülék a lakáson belül bárhol elhelyezhető. Hogyha esetleg a konyhában nincs neki hely, akár a spájzba is be lehet helyezni a készüléket.

A fölső tartályba viszonylag rövid ideig van csak a víz, ami azt jelenti a négy liternél, hogy körülbelül egy és negyedórát tartózkodik a víz. A szűrési idő, amíg ezt a nyolc liter vizet megszűri a szűrő, az körülbelül ilyen két és fél, három óra körül van.

Ez egy nagyon lassú szűrés egyébként, de azt tudni kell, hogy az aktív szenes szűrésnél a szűrés sebessége, amit úgy hívnak, hogy az áramlási sebesség. A sebesség és a tisztítás hatásfoka nagyon szorosan összefügg egymással. Az összes olyan szűrőrendszer, ami aktívszenes és fönt beleöntjük a vizet, ami 3 másodperc alatt le is folyik alul ott szinte nulla szűrés történik. Ott nincs ideje a szűrőnek megszűrni a vizet.

Ennél a konkrét szűrőnél is a töltetek mennyisége, sűrűsége és minősége úgy van belőve, hogy egy optimális áramlási sebességet biztosítson.

Ha például a szűrő nagyon fel van töltve, has nagyon sok benne a magas kötőképességű aktív szén, akkor például az történik, hogy a víz nagyon nehezen, nagyon lassan tud rajta áthaladni. Így tehát nagyon köti a szén a vizet, illetve nagyon nehezen tud végig folyni a rendszeren.

Ennek az a negatív hatása, hogy nagyon sokáig tart a szűrési idő. Nyilván a minőséget szuper lesz, de ez időben nagyon sok lenne.

Ezért itt a töltési mennyiség optimálisan van megoldva, hogy egy tökéletes szűrést az optimális idő alatt tudjuk véghez vinni. Működés közben, ha nézzük a készüléket a felsőrész be töltjük bele a vizet.

Magát a szűrést azt a gravitáció végzi el. Minél magasabb a vízoszlop, annál magasabb a nyomása a víznek és annál könnyebben halad át a kerámia szűrőn is a víz.

Maga a kerámia belseje üreges, ahhoz, hogy eltudjon indulni a víz lefelé, ahhoz először a kerámia belsejének kell feltöltődni vízzel. Ezt követően a víz közvetlenül rá csöpög az előszűrő egységünkre, ami rögtön elkezdi csökkenteni a víz keménységét, kiveszi a kalciumot belőle és utána halad tovább lefelé.

A fő szűrő egységbe érkező víz gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a természetben a forrásvizek. Amikor a víz leesik a földre, akkor az különböző rétegeken halad keresztül, majd a földben megtisztul, átszűrődik és ásványi anyagokkal telítődik. Attól függően telítődik, hogy az adott talajba megtalálhatók-e különböző ásványianyagok.

Egy idő után a körforgás megfordítja ezt a folyamatot és az így megszűrt, megtisztított és strukturált víz gyakorlatilag, mint egy forrás jön fel a földből. Ebből a forrásból szerettek az emberek vizet vinni az otthonukba.

Maga a cég az találta ki és azt modellezte le, hogy otthon a konyhánkban hogyan lehet saját forrásvizet előállítani és ehhez rakta össze a rendszert. Ez a készülék is PI vizet csinál magában a szűrőegységben benne van ez a japán PI kerámia mátrix.

Ami tulajdonképpen megcsinálja azt a rezonanciát a vízbe, aminek kapcsán plusz energia szabadul föl. Ezt az elkészült vizet mindenkinek tudom ajánlani, hogy energetizált vizet igyon. Mert, minden, ami energia és a sejteknek felhasználható, az mind sejtműködést a kiválasztó szervrendszert és a szervezet működését is serkenti.

A Maunawai készüléknek alján látható különböző ásványianyag és kőzet elemek magának a K8-as szűrőcsomagnak nem közvetlenül részei.

Amiről itt szó van az a hegyikristály, az ametiszt, a rózsakvarc, illetve a zeolit ásvány kövek. Ezek vannak elhelyezve a tárolótartály alján. Ezeket az ásványokat külön meg lehet rendelni ehhez a készülékhez. Ezekből az ásványokból három elem ásványkristály, egy pedig ásványkő.

Az ásványkőből a cég az aktivált zeolitot használja, ami a gyógyászatból is ismerhető. Itt is azt a tulajdonságát használják ki, hogy nagy az abszorbens képessége. Tehát egy mikrokapilláris anyag. mindenféle kis molekulák magában vonz. Például az olyan nehezen megfogható molekulákat is, mint a az ammónium a zeolittal lehet professzionálisan szűrni.

Illetve van neki egy nagyon kiegyensúlyozott ásványianyag hozzáadása a vízhez. És ami még nagyon fontos, hogy a nyomelemek nagyon harmonikusan helyezkednek el ebben a kőzetben. Maga a kőzet nagyon magas fokon, 300 fokon lett ki égetve, teljesen steril. Egy áztatás után azonnal használható és egy ilyen csomagban egy évre való zeolit kő található.

A három másik kristály, ami megtalálható itt a bemutatónál a vízben, azok kémiai oldalról nem tesznek semmit a vízhez. A kristályoknak nem az a szerepe, hogy bármilyen ásványi anyagot vagy ásványi elemek hozzáadjanak a vízhez, hanem a kristályoknak információ átadó képességük van. Minden kristálynak megvan a magára jellemző rezgés spektruma.

A különböző könyvek szerint mindegyik kristálynak megvan a maga sajátos rezonanciája is, vagy az egészségre gyakorolt különböző hatása is.

Az emberek, illetve a tudósok azt mondják, hogy információt tárolni mágnesesen lehet, de rájöttek már arra is, hogy a kristályok is tárolhatnak információkat.

Úgy vélem, hogy minden információt át tudtam adni, de ha bárkinek van ezzel kapcsolatban kérdése akkor a weboldalunkon keresztül www.piviztisztitowebaruhaz.hu, vagy a Messengeren is elérhetnek bennünket és kérdezhetnek a Maunawai termékekről.

Tehát akkor összefoglalásként még egyszer elmondom, hogy a készüléknek ugye van egy alsó gyűrű része, ami a tartás funkciót látja el.

Van egy tartályunk, ami egy tárolótartály. Itt nagyon fontos megjegyeznem még, hogy ez az alsó tárolótartály rendelhető ólommentes kristályüvegből is. Akinek ez fontos és lényeges szempont, akkor az a jó hírem, hogy ebből az anyagból is rendelheti ezt a tárolótartályt.

Tovább haladva ezen a tartályon helyezkedik el a köztes gyűrű. A köztes gyűrű az, ami magát a PI filtert a függesztővel együtt megtartja. Ebben a PI filterben helyezkedik el az előszűrő egység, a K8-as szűrő rendszer. A felső vízszűrő tartály pedig ezen helyezkedik el.

Az az eddigi vásárlói visszajelzés, hogy mindenki könnyedén össze tudja rakni otthon magának a készüléket. Egyébként egy kis rutinnal ez az egész művelet tehát az összerakás, a tisztás, szétszerelés 10-15 perc alatt megvan.

Ha szeretnénk magunkkal vinni a készüléket, az körülbelül 15 perc alatt útra összekészítve lehet.

Azt kívánom, hogy minél előbb jó vizet igyatok és ha jó, igazán jó vizet akartok inni. Akkor jó szívvel ajánlom a forrásvizet, a forrás minőségű PI vizet, ami nemcsak forrásvíz, hanem energetizált strukturált víz is. Emellett strukturált, alacsony OLP értékű jó antioxidáns tartalmú víz is.”

 

Tetszett a cikkOszd meg ismerőseiddel is!

One thought on “Maunawai PiPrime K8 víztisztító készülék kicsomagoló

  1. Pingback: Maunawai PI víz szűrőkancsó kicsomagolás beüzemelés - Pivíztisztító webáruház

Comments are closed.

Oszd meg ezt egy barátoddal