Barion Pixel

Központi vízlágyítás és/vagy víztisztítás? – Mi a különbség?

Fontos tudni: A vízlágyító berendezés NEM tisztítja meg a vizet, csupán csak lággyá teszi!

Miért és mitől érdemes a fürdő vizet is tisztítani?

A lágyított víz is tartalmazza az eredeti csapvízben lévő szennyezőanyagokat, ezek közül a legfontosabbak a klór, és klórszármazékok, illetve az esetleges nehézfém vegyületek. Ezen kifejezetten mérgező vegyületek egy része nagyszerűen felszívódik vagy rátapad a bőrfelszínre, miközben kifejti sejtkárosító roncsoló hatásukat. Vízlágyítás és víztisztítás egyszerre szakszerűen!

A klór erősen rátapad a bőrre, viszketést, pikkelyesedést idézve elő. A meglévő bőrproblémákat, főleg az ekcémás területeken erősen fokozza. A klór egy lépésnyire áll attól, hogy fehérítő legyen, így kiszívja a haj nedvességtartalmát, és világosítja a színét, pl. egy kis adagnyi klór is kiveheti hajunk színét.

A klór legjobban a kisbabák vékony, érzékeny bőrét károsítja, mindennapos bőrrel való érintkezés során gyengíti az immunrendszert is – így a klórmentesítés mindenképpen javasolt.

Csapvízben előforduló anyagok részletesebben: klór, trihalometánok, vas- oxid-hidrát, algák, homok, agyag, baktériumok, vörös vérsejtek, lisztpor, virágpor, festékanyagokat, spórákat, azbeszt por, füstmaradványok, fehérjék, vírusok, endotoxinok, egyes kolloidok és emulziók, rovarirtó – növényvédő szerek, gyógyszer maradványok, klór-organikus molekulákat (trihalometánokat), nitrát, cianid, ammónium ionokat fémionokat (arzén, higany, króm, ólom, urán, mangán… stb), radioaktív izotópok, gyógyszer és hormonmaradványok.

„600-700 különböző anyag keletkezhet, ha a klór a haj, a korpa vagy a vizelet szerves anyagaival reakcióba lép. Közülük sok képes megváltoztatni az örökítő anyagot, és így elméletileg akár rákot is okozhat.” – mondja Manolis Kogevinas, a Barcelonai Orvosi Kutatóintézet munkatársa.”

„Kogevinas egy nemzetközi kutatócsapattal együttműködve végezte vizsgálatait, melyek során 49 egészséges önkéntes 40 percig tartózkodott klórozott vizű medencékben. Az orvosok előtte és utána is megmérték az önkéntesek vérében lévő olyan biomarkerek koncentrációját, amelyek a rákot okozó anyagok bizonyítékai.”

„A fürdőzés után a trihalogén-metánok koncentrációja átlagosan hétszer magasabb volt, mint előtte. Bizonyos vérsejtekben nőtt a mikroszemcsék száma, mely az örökítőanyag károsodási folyamatának jele, amit közvetlenül a vizsgálat előtt váltott ki feltehetően valamelyik klórvegyület.”

A Klór-származékok egészségügyi kockázata részletesebben >>>

A vezetékes víz klór és szennyezőanyag mentesítésére többféle megoldás lehetséges:

Tetszett a cikkOszd meg ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oszd meg ezt egy barátoddal