Barion Pixel

Hogyan őrizzük meg testünk víztartalmát?

Hova lett gyerekkorunk kicsattanó energiája, mikor alig vártuk már reggel, hogy kiugorhassunk az ágyból, és egyből belevessük magunkat kedvenc időtöltésünkbe? Mit vesztettünk el az évek alatt? Lassan megszokjuk, hogy stresszesek vagyunk, magas a vérnyomásunk, cukorbetegek vagyunk, gyógyszereket kell szednünk, fáradtak vagyunk, emésztési problémáink vannak, allergiásak vagyunk, stb….pedig ennek elvárható módon nem így kellene lennie, egy kis immunerősítés ezen könnyen segíthet!

Abban az esetben, ha immunrendszer megfelelően működik ezek a betegségek nem jelennek meg. Hogy erősítsük hát immunrendszerünket, milyen immunerősítés az ami könnyedén elérhető?

Testünk szövetei kb. 70% -a vizet tartalmaznak. Ez azonban életünk során egyáltalán nem egy állandó érték. Születésünkkor kb. 80% ez az érték, míg halálunkkor testünk víztartalma már 50% alá csökken. A víz számunkra olyan mindennapi anyag, hogy legtöbbször egyáltalán nem is foglalkozunk vele. Megszoktuk, hogy mindig folyik a csapból, és nem is gondoljuk, hogy mekkora szerepet játszik életminőségünkben…

„A Maunawai szűrt PI-víz kiváló értékekkel és tulajdonságokkal rendelkezik: olyannak lett alkotva, akárcsak a sejtjeinkben található sejtvíz. Így az energiát, és a különböző értékes anyagokat rendkívül gyorsan szállítja. A Maunawai víznek növekedés, és regenerációt optimalizáló hatása van” – Dr. rer.nat.Stefan Lanka virológus és molekuláris biológus

 

„…Az öregedés a szervezetek, szövetek és sejtek hatszögletű vízcsomóinak elvesztése és a teljes test víztartalmának csökkenése. Ha újra bevisszük a hatszögletű vízcsomókat a testbe, megnő a vitalitásunk, lecsökken az öregedési folyamat, és megelőzzük a betegségeket…”
( Molecular Water Environment Theory: – Dr. Mu Shik Jhon.)

 

“Tumorok a sejt vízstruktúrájának tönkremenetelétől is keletkezhetnek, tehát az intracelluláris vízben. Egy góc keletkezik “nem élővízből” a kvázi kristályos, energetizált sejtvízen “élő vízen” belül. Ez permanens ingerlő hatást fejt ki a sejtre, hogy osztódjon. Ennek következménye egy gyorsan növekvő rákos daganat.” – Karl S. TRINCHER orosz-ausztriai biofizikus

Hogyan őrizzük meg erős immunrendszerünket és testünk 70%-os víztartalmát az évek alatt?

 

Szervezetünknek jó minőségű vízre van szüksége. A vezetékes csapvizet magas nyomás segítségével, valamilyen állapotú csőrendszerbe továbbítják. Törvényszerű, hogy a kezelések (Klórozás stb.), a csővezetékek belső falán lévő szennyeződések és a rendszerben lévő magas nyomás negatívan befolyásolják a víz természetes szerkezetét – minőségét, még azokban a régiókban is, ahol amúgy jó minőségű csapvíz állhatna a háztartások rendelkezésére.

Tény az is, hogy a csapvízbe rengeteg szennyező anyag kerülhet. Budapesten évente 20 tonna gyógyszer kerül a Dunába (novamidazofen, algopyrin, női nemi hormonok és fájdalomcsillapítók maradványai és más vegyszerek hatóanyagai). A jelenleg működő szennyvíztelepi technológiák nem alkalmasak a kis koncentrációjú gyógyszermaradványok kiszűrésére, így talán mondhatjuk, hogy kezeletlenül sejtjeink számára egyáltalán nem ideális.

A japán Nagoyai Egyetem kutatója, Shoi Yamashita professzor felfedezte, hogy az “élővíz”, mely a növényekben található, biológiai és fizikai szempontból jelentősen különbözik az általánosan felhasznált ivó- és rétegvizektől, és nagyon hasonlít testünk saját sejtvízének összetételére. Ezt az élő vizet nevezzük PI víznek. Kutatásai ezt követően arra irányultak, hogyan lehetséges a csap és ivóvizet élő vízzé alakítani. A természetben élő összes szövetben találunk PI vizet, e folyadék nélkül nem lenne élet.

A modern kutatások megerősítetek, hogy a MAUNAWAI PI víz szerkezetében, rezonanciájában hasonló ahhoz a sejtfolyadékhoz, miben sejtjeink lebegnek. A sejt membránja így könnyedén átereszti, ezáltal lényegesen jobb hidratáló hatás érhető el. A megfelelő minőségű víz bevitele a szervezetünkben pozitív hatást gyakorol egészségi állapotunkra. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy megfelelő mennyiséget is igyunk, mivel naponta mintegy 3 liter sejten belüli víz alakul újjá többé vagy kevésbé terhelt ivóvízből.

Koleszterin-lerakódások csökkentése – immunerősítés

Minden testi sejtben a koleszterin szabályozza a sejtmembránok vízáteresztő-képességét. Amennyiben a test nem kap elegendő mennyiségű, energetizált vizet (=dehidratálódás), úgy nem akarja a kevés értékes a vérben megmaradt vizet a sejtfalakon keresztül elveszíteni, és ezért lezárja a sejteket egy koleszterinréteggel.” – Prof. Shinji Makino és Dr. Faridun Batmanghelidj kutatási eredményei)

Szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzése – immunerősítés

Az egészséges emberi vér egy viszonylag stabil kolloid rendszer. Destabilizálás okozza a vér előnytelen gél-állapotát, mely a vér besűrűsödéséhez, és keringési zavarokhoz, akár szívinfarktushoz vezetnek. Ennek a destabilizálásnak az okai, a megnövekedett Zéta-potenciál értékekben (+mV vagy “magas pozitív redoxpotenciál”) keresendők, melyet többek között az alumíniummal és nehézfémekkel szennyezett élelmiszerek okoznak.

“Az ivóvíz kezelése klórral, ózonnal és UV-sugárzással is növeli a Zéta-potenciál értékeket, s így a szív és érrendszeri megbetegedések esélyét.” – (RIDDICK, Th.M.: Contron of Colloid Stability through Zeta- Potential; Zeta Meter Ic. New York)

A PI-energetizálás bizonyított módon képes arra, hogy a csapvíz magas pozitív redoxpotenciálját (+mV) csökkentse. A víz kolloid állapotát így javítja, és csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések esélyét. Ráadásul a Maunawai PI-víz magasabb antioxidációs képességgel bír, mint a csapvíz, ami által a szervezetben található szabad gyökök számának ritkításában is alátámasztja a szervezetet.
Az emésztés javítása

A pi-folyadék aktiválja az enzimeket, ezáltal a tápanyag gyorsabban és kisebb energiafelhasználással szívódhat fel, valamint nagyon erős méregtelenítő és salakanyag ürítő hatása van.
“Az emésztési folyamatoknál az enzimek kulcsszerepet játszanak. De csak akkor tudják biokémiai funkciójukat optimálisan teljesíteni, ha a hidrát-réteget rendszeresen tiszta, és energetizált, “kis-klaszteresen” strukturált vízzel látják el.” – (s. Dr. László Fülöp).

„A különbség a biológiailag aktív sejtfolyadék, és a normális csapvíz között annak fizikai felépítésében, molekuláinak térbeli elrendeződésében (geometriájában) rejlik. Ennek a rendezettségnek a zavarása betegségekkel van összefüggésben.” „- Dr.Alexis Carrel Nobel-díjas francia sebész, fiziológus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Oszd meg ezt egy barátoddal