Barion Pixel

Immunerősítés, a folyadékfogyasztás és a vitamin

Koronavírus, Dr. Lenkei Gábor üzenete, Ellenálló képesség című videója a facebook oldalán jelent meg. Téma az immunerősítés megfelelő mennyiségű víz és vitamin fogyasztással. Ennek a videónak az írásos kivonatát mellékeljük a gyorsabb és hatékonyabb információ szerzés érdekében! Görgessen lentebb a videóért!

“Üdvözlöm.

A Bevezetés című részben már bemutatkoztam, most térjünk a lényegre! Erősíthető-e az ellenálló képességünk? Vannak, akik vitatják és vannak nagy tudósok akik tudományos tényekkel bizonyítják, hogy igenis ez lehetséges. Mielőtt belekezdenénk, egy fontos gondolat. Az, amiről beszélni fogok, nem arra bátorítja Önt, hogy fittyet hányjon a biztonsági óvintézkedéseknek. Ebben a fennálló helyzetben fegyelmezett viselkedéssel kell segítenünk az egészségügyi és egyéb hatóságok munkáját. Még egy gondolat. Nem kívánom semmire se rábeszélni Önt. Csak erkölcsi kötelességemnek tekintettem, hogy elmondjam, mi az, amiről azt gondolom, hogy hasznos lehet az Ön számára. Ön majd eldönti, hogy mit kezd ezekkel az információkkal.

Első lépésként a folyadékfogyasztásról szeretnék pár szót ejteni. Második témának a vitaminokat választottam.

Folyadékfogyasztás.

Orvostudományi tény, hogy a kelleténél kisebb mennyiségű folyadék fogyasztása árt a testnek. A kellő mennyiségű folyadék fogyasztása viszont határozottan támogatja az egészség fenntartását. Az orvosi tankönyvekből kiderül, hogy egy ember mindennapi minimális folyadékigénye 300 milliliter, azaz 3 deciliter a testsúly minden 10 kilogrammjára számítva.

Egy példa.

Egy 50 kg-os hölgy mindennapi minimális folyadékigénye 5 x 300 = 1500 milliliter, azaz másfél liter. Ez a minimális igény. Ha a test hozzájut 400 milliliter, azaz 4 deciliter folyadékhoz 10 kilogramm testsúlyra számítva, az már elfogadható mennyiségnek számít. Ez egy 70 kg-os ember esetében közelíti a 3 litert. Ennél több még jobb hatású lehet.

FONTOS!

Ne fogyasszunk cukros üdítőitalokat! És – úgy általában – nem javaslom cukros ételek fogyasztását sem. Bár ez nem igazán széles körben közismert, a cukor nem segíti az immunrendszer működését.

A második témám: a vitaminok.

A sajtó sok képviselője vitatja a vitaminok jótékony hatásait. Én a magam részéről úgy döntöttem, hogy inkább olyan nagy tudósok útmutatásait követem, akik tudományos tényekkel igazolták az állításaikat. Közülük az egyik Szent-Györgyi Albert professzor, aki – többek között – a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásaiért kapott orvosi Nobel-díjat.

Szeretném idézni a nagy tudós néhány ide illő érdekes gondolatát. Így beszélt a saját tapasztalatairól a nagy tudós. “Az elmúlt évben nagyon kellemetlen személyes tapasztalatom volt. Tüdőgyulladás döntött le a lábamról és a betegséget hónapokig nem tudtam kiheverni, míg nem rájöttem, hogy az aszkorbinsav azaz C-vitamin mennyiség, amelyet rendszeresen szedek (naponta 1 gramm) az életkoromban, ami 84 év, már nem elégséges. Amikor növeltem az adagot 1 grammról 8 grammra, a panaszaim megszűntek.” Szent-Györgyi professzor azt is kijelentette, hogy a C-vitamin olyan alapvető fontosságú élelmiszer, amit az élelmiszerboltokban kellene forgalmazni kilogrammos kiszerelésben.

Még egy szellemes mondása:

“A vitamin egy olyan anyag, amely akkor okoz betegséget, ha nem esszük meg.”

Egy másik nagy példaképem a kétszeres Nobel-díjas Linus Carl Pauling professzor, aki nagyon izgalmas könyvet írt a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásairól.

A könyv címe: A C-vitamin, a nátha és az influenza. Pauling, aki maga 10-18 gramm C-vitamint fogyasztott naponta, a könyvében a C-vitamin vírusellenes, immunrendszert erősítő és a fogékonyságot csökkentő hatásáról számolt be. Nagy öröm volt továbbá számomra, hogy olvashattam húsz kiváló magyar orvos tudományos közleményét, amelyben mellbevágó adatokat osztanak meg a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és gyógyításában.

Élmény volt megismernem dr. Csaba György, a Magyar Tudományos Akadémia professzora által közzétett közleményt is, amelyben arról ír, hogy a C-vitamin és a D-vitamin jótékony hatását tovább lehet erősíteni E-vitaminnal, valamint szelénnel és cinkkel.

Tanulmányoztam további nagy tudósok munkáit is, és az alábbi következtetésekre jutottam. A C-vitamin minimális napi adagja 40 milligrammnyi mennyiség a testsúly minden egyes kilogrammjára számítva.

Egy példa.

Egy 50 kilogrammos hölgy minimális mindennapi C-vitamin szükséglete 50 x 40 = 2000 milligrammnyi, azaz 2 grammnyi. 100 kilogrammos testsúly esetén ez a minimális mennyiség 4000 milligramm, azaz 4 gramm. Látta, hogy mennyi C-vitamint fogyasztottak a nagy tudósok! Ebből következik, hogy ennek a minimális mennyiségnek a többszörösét is nyugodtan beveheti. A D-vitamin esetében az elfogadható napi adag 4000 nemzetközi egységnyi mennyiség körül van, de ebből is bátran elfogyaszthatja a 2-3-szoros adagot is. Egyetértek Csaba György professzor úr tanításival is. A D-vitamin és a C-vitamin jótékony, immunrendszert erősítő hatása tovább fokozható, ha kiegészítjük E-vitaminnal, szelénnel és cinkkel is.

Az eddig elmondottakat csak annyival egészíteném ki, hogy a rendelkezésemre álló tudományos adatok alapján úgy vélem, hogy a legjobb hatást akkor remélhetjük, ha egyidejűleg fogyasztunk legalább 15-féle vitamint, 10-féle ásványi anyagot és sokféle nyomelemet. De. Nagyon fontos!

Akkor sem kell aggódnia, ha nem találna ilyen készítményt. Bátran kijelenthetjük, hogy már a C-vitamin és a D-vitamin önmagában is nagyon értékes segítséget jelent. Tudom, hogy vannak, akik azt állítják, hogy a vitaminok és ásványi anyagok nem nyújtanak segítséget az immunrendszer megerősítésében. Én – a rendelkezésemre álló tudományos tények ismeretében – nem értek egyet velük. Ismeri az információkat, Önre bízom a döntést. Még egy fontos gondolat. Azt nem mondtam, hogyha Ön vitaminokat szed, akkor fittyet hányhat a biztonsági óvintézkedésekre. Ne tegye!”

Tetszett a cikkOszd meg ismerőseiddel is!

Oszd meg ezt egy barátoddal