Barion Pixel

Dr. Simon László egyetemi docens: A víz

A következőkben Dr. Simon László egyetemi docens és Jakab István beszélgetnek a vízről, annak tulajdonságairól és az életünkben betöltött fontos és meghatározó szerepéről.

Dr. Simon László, egyetemi docens elmeséli, hogyan ismerkedett meg a vizek világával. Mesél arról, hogy milyen módszereket fejlesztettek ki a víztisztítással kapcsoltban. Hogy milyen rendszerek állnak a rendelkezésünkre manapság, hogy ivóvizünket megtisztítsuk és élő vízzé alakítsuk azt. Beszélnek a környezetszennyezés hatásairól, arról, hogy mi vezetett idáig, hogy tisztítani érdemes a vizeinket.

Valamint arról, hogy a szervezetünk, hogy működik, ha megfelelő minőségű és mennyiségű vizet kap. Megismerünk olyan eljárásokat, amelyek manapság a víztisztítás területén első helyen állnak a minőséget és az egészséget tekintve. Dr. Simon László egyetemi docens beszél az általa írt könyvről, ami a vízzel kapcsolatos fontos dolgokat ismerteti meg az emberekkel, hogy nagyobb rálátásuk legyen erre a fontos élelmiszerre. A különböző előállítási eljárások is részletezésre kerülnek a beszélgetés alatt.

Fontos kémia és biológiai kérdésekre kapunk választ a vízzel és annak előállításával, tisztításával kapcsolatban.
Említésre kerülnek a vírusok is, hogy hogyan védekezhetünk ellenük, melyek azok a folyamatok és lehetőségek, amelyekkel erősíthetjük az immunrendszerünket. A párbeszédből kiderül, hogy mennyire fontos napjainkban a tiszta élelmiszerek, elsősorban a víz fogyasztása és hogy mennyire lényeges a szervezetünk számára az élő víz jelenléte. Szóba kerülnek a különböző eljárások, például a hidrogénnel dúsított vizek, vagy az oxigénnel dúsított vizek a hasznosabbak.

Választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogy lehet-e a napfényből energiát előállítani és ha igen, akkor azt hogyan hasznosítja a szervezetünk. Elmesélik nekünk, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása életkorok szerint. Valamint azt is, hogy milyen tünetei vannak a kiszáradásnak és a kevés víz fogyasztásának. Egészségügyi szempontból is bemutatásra kerül a tisztított vizek hatása. Dr. Simon László mesél jövőbeni terveiről, arról, hogy milyen céljai vannak még, mi az, amit az embereknek szeretne még bemutatni erről a fantasztikusan érdekes világról, a vizek világáról.

Ezt a cikket

A test aszályprogramja – Az éltető tiszta víz titka – Dr. Simon László egyetemi docens, Jakab István” című videóból készítettük, amit megtekinthetsz a cikk közepén!

Jakab István: Kedves vendégem Dr. Simon László, egyetemi docens. Nagyon régóta ismerjük egymást, közben rengeteg címet érdemeltél ki. De igazából ami ma itt összekötött bennünket az a víz, mind a kettőnk ősi szerelme.

Mit jelent neked Simon Lászlónak a víz? Mit jelent az életedben, mit jelent a mindennapokban, mit jelent a létezésedben a víz?

Dr. Simon László: Ez egy változás volt az életemben a víz. Egyrészt amikor megismertem még a vizet, akkor csak simán víznek gondoltam. Aztán amikor elkezdtem vele foglalkozni, akkor érdekesnek találtam. Most meg már rájöttem, hogy sokkal több, mint amit eddig tudtam róla.

Tehát minél inkább foglalkozom a vízzel, annál inkább rájövök, hogy mennyi titka van, mennyi rejtelmet tartogat ez az egész dolog.

Jakab István: Akkor kezdesz el bármiféle tudást megszerezni, amikor rájössz, hogy semmit nem tudsz arról a dologról, ezért kell a mélységeibe bele mászni.

Az emberi testnek a születése pillanatában legalább 85-90% a víz. Az idő előrehaladtával valahogy ki van kapcsolva az embernél ez az ösztön, hogy vizet kell innia. És mire idős korában ér teljes egészében kiszárad, egy ilyen aszály szerű állapotban érkezik meg a test.

Hogy lehet ezt felismerni kivédeni, hogy ne száradjon ki?

Dr. Simon László: Az emberek annyira hozzászoktak egy életminőséghez, hogy nem veszik észre, hogy szomjasak, vagy kevés a víz bennük.

Pedig az aszályprogram az nagyon könnyen jelez, sőt előfordul allergia, fejfájás, szomjúságérzet, ha nincs akkor is valamilyen formában jelzi a test. Például a száraz bőr, az mind a kevés víznek a jele.

De legjobban ezt a vizeleten keresztül lehet megismerni, ha az ember megnézi a saját vizeletét reggel, azt teljesen normális amikor sötét színű.

De hogyha ez napközben is sötét, akkor ez már mutatja, hogy alul hidratált, tehát kevés a víz mennyiség a szervezetében.

És ez nagyon sok problémának az okozója, sőt hát most a legújabb kutatások szerint az időskori elhalálozás több mint 50%-a ennek az úgynevezett strukturált víznek a hiánya a szervezetben.

Jakab István: Két dolog van, az egyik az, hogy ha napközben is sárga a vizelet az párosul általában egy ammónia szaggal is. Ami a szervezetnek pontosan egy ilyen védekező képessége, mert a sav-lúg bázist be kell állítani és ezért mindent megtesz a szervezet, hogy ez helyreálljon.

A másik az, hogy ez a víz amikor megszületünk a testünk 95%-a strukturált víz. Az idő előrehaladtával a halál küszöb az 35%. Amikor megérezzük azt az idősödő testnek ezt a szagát, amit szakirodalomban, hát nem is tudom, ilyen döglött macska szagnak írják le. Pontosan a rendezetlenségnek a zsír elsavasodásának a jele. Mert az is nagy részében víz, de nem ide szeretnék elkanyarodni.

Lehet hallani ma egyre több olyan nézetet, például Boros professzor részéről, aki azt mondja, hogy az anyagcsere víz az bőven elegendő a testnek. Szinte több vizet vagyunk képesek anyagcserével létrehozni, mint amennyit elfogyasztunk és nem kell pluszban különösebb vízbevitel.

És ezért nem is nagyon preferálja, hogy vizet igyunk. A másik vonal meg az, hogy vízhiányos vagy sem a beteg. Te, hogy állsz ehhez a kérdéshez?

Dr. Simon László: Én úgy látom, hogy minimum kettő és fél liter vizet meg kell inni naponta ahhoz, hogy az egyensúlyt rendbe tartsuk. Ha ez nincsen meg, akkor vízhiány van.

Tehát én biztos vagyok benne, hogy innunk kell. Sőt én azt gondolom, hogy folyamatosan idős korban pedig már tudatosan inni kell. Mert a kutatások azt mutatták, hogy 45 év fölött az emberek nem érzik azt, hogy szomjasak, mert ha azt érzik, hogy szomjasak akkor már késő.

Jakab István: Miért ennyire fontos a tiszta víz a mai világunkban? Amikor látjuk azért a környezeti tetteinket, és akkor most nem a bűntett szót használtam a tetteinkre. Mennyire van elszennyezve ma az a vízbázis, amit tulajdonképpen iszunk és nem csak a folyókra gondolok, ahol elsődleges víz gyűjtés van. Hanem az egyre mélyebb vízzáró rétegekbe beforgattuk a szennyezést. Olajcsövekkel, vízcsövekkel pakoltuk tele a talajokat és folyamatosan egyre mélyebben a hatol le ez a szennyezés.

Dr. Simon László: Nagyon érdekes, hogy én ezelőtt szórtam a DDT-t a földekre. Kisiskolás voltam amikor kivittek burgonyabogarat pusztítani és adtak egy kis vödröt és beleöntötték a DDT-t.

Ez a DDT most olyan 7-800 méteren jár már a talajban, tehát a mélyfúrásokba ott már lehet érezni a DDT-nek a jelenlétét.

Tehát én azt gondolom, hogy ma már egy nagyon szennyezett világban élünk. Sőt, ma az ENSZ azt mondja, hogy húsz év múlva, ami nincs is messze, tehát 2040-re a világ 50 százalékának nem lesz megfelelő ivóvize és elsősorban azért, mert el szennyezzük a bolygót.

Jakab István: Ma hol járunk ezzel a százalékkal? Mert ma azért nem 100% ez sem.

Dr. Simon László: Én azt gondolom, hogy tudok mondani példákat. Budapesten azt mondják, hogy a budapesti csapvíz az egy kiváló minőségű víz. Mi a Dunából kapjuk a vizet csak egy példát mondok rá. Amikor ennek a Duna víznek megnézzük a hormontartalmát például Bécsben, ahol a laborok vizsgálják ott úgy találják, hogy az ötszöröse a megengedettnek. Mire Pestre ér megtisztul, mert itt nem is mérik.

Jakab István: Csak közben a halaink, nagy részében mind nem is tudom, hogy hívják a nőstényeket, lényegében a hímivarsejtű halak nagy részében eltűntek a vízből.

Dr. Simon László: Ez egy másik dolog, de hát ott vannak nyilván a gyógyszermaradványok a hormon maradványok is. De ezen kívül ott vannak a vegyszerek a környezetből, amiket a növényvédelem vagy az állattenyésztés, vagy a vízkezelő rendszerek juttatnak ki. Hiszen amikor egy szennyvíztisztító telep kibocsátja a vizét az kémiailag egy teljesen szennyezett víz.

Jakab István: Pedig erre is különféle eljárások vannak, hogy nem lehet szennyezett szennyvizet engedni a Dunába vagy bárhova.

És ugyanakkor, ha jön a nagy esőzés, akkor ezek a szennyvíztelepek átlyukadnak és minden megy bele, de nemcsak a Dunába, hanem a Balatonba is ezek a dolgok vannak.

Tehát a szennyvíztisztító telepeink alulméretezettebek annál, mint amennyi a vízfelhasználás és szennyvíztermelés.

Nagyon sokat olvasom mostanában a ruhák szennyezéséről, amivel nem is foglalkozunk. Bemegyünk abba a gazdaságos boltba, ahol érezzük azt a borzasztó vegyszerszagot. De ezeket, amikor felvesszük, ez migrálódik a szervezetünkbe a test nedvessége segítségével és szépen a bőrbe bekerül és ezek a legdurvább mérgek, amiket el lehet képzelni.

Dr. Simon László: Igen, sajnos a kutatások azt mutatják, hogy 300-400 vizsgált vegyszerből körülbelül 200-at tudtak azonosítani az emberi szervezetekben, az emberi vérben. Tehát ez óriási mennyiség azért nem találtak többet, mert többet nem is kerestek.

Jakab István: Akkor csoda, hogy élünk egyébként, tehát ha nem lenne olyan jó az immunrendszerünk akkor lenne baj.

Van rengeteg környezeti ártalom, de nemcsak a vízszennyezést, hanem az idegi terhelésre, a mikrohullámra, a chemtrailre, a HARP-ra gondolok. Ennek ellenére mégis itt van az ember nem tudták kicsinálni.

Dr. Simon László: Az ember az egy csodálatos lény és nagyon fel van különböző szempontok szerint készülve ezekre a különböző helyzetekre. És hogyha egy kicsit egészségesebb körülmények között él, akkor nyilván sokkal hosszabb életű lesz, tehát nem mindegy például, hogy Pesten él vagy vidéken él. Ez öt évet jelent például az életből.

Jakab István: És nem mindegy például, hogy gyerekkorodban legalább nyaranta vidéken tudtál élni és tudtál egészséges táplálékot fogyasztani, egészséges levegőt szívni, vagy itt a grundon nőttél föl. Ez jogos lehet, de ezt most engedjük el. Ezt a hit rendszert, mert mentális gondolkodással, tudatos életmóddal ezek visszafordítható folyamatok.

Mi körülbelül 15 éve ismerjük egymást. Még Török professzor volt a közös jó barátunk és tanítónk és te már akkor elkezdtél vízzel foglalkozni, víztisztító rendszerekkel ugye.

Erről a munkáról beszélj egy kicsit kérlek.

Dr. Simon László: Gyakorlatilag elkezdtük a víztisztító rendszerek forgalmazását, mert amit láttunk, ami Magyarországon kapható volt, az kicsit túlértékelt volt, úgyhogy mi törtük le annak idején az árát.

És most is vannak még olyan rendszerek, amiket direkt marketingbe adnak el a nagyon drága gépeiket, dehát semmivel sem jobbak egy olyan gépnél, mint amit mi is forgalmazunk.

Tehát a víztisztító rendszerek azok nagyon fontosak az emberek szempontjából, mert ezáltal tiszta vízhez juthatnak és ez sokkal jobban mossa, tisztítja a szervezetet, mint egy olyan víz és amiben szennyeződések is vannak.

Jakab István: Ugye a tisztított víznek van ilyen anion-kation tartalma és a szervezetben a testben lévő különféle fémeket kémiai dolgokat ilyen módon képes lekötni. De ha szennyezett a víz, akkor ezek a kapcsolatok eleve kötöttek.

Másrészt az oka, hogy a szennyezések leülhetnek a szervezetben itt-ott és különböző problémákat okozhatnak. Mi az, amit a víztisztító nem képes kiszűrni a vízből?

Dr. Simon László: Egy jó rendszer mindent kiszűr, tehát 98-99 százalékban ezek a háztartási rendszerek mindent kiszűrnek, tehát mondjuk az atomsugárzást is képesek kiszűrni, nemcsak a pici szennyeződéseket.

Jakab István: Magyarországon, hogy látod a háztartások hány százalékában van már ilyesmi?

Dr. Simon László: Gyakorlatilag szerintem három-négy százalékában.

Jakab István: Komolyan? Akkor lehet, hogy csak nagyon tudatos ismerőseim vannak, mert náluk mindenki úgy kezdi, hogy az egészség alapja az, hogy tiszta vizet igyon. Aztán a másik az, hogy mit főz vele, mit tisztít vele, satöbbi az már egy másik kérdés.

Dr. Simon László: Találkoztam Amerikában már olyan orvossal, aki megkérdezte a pácienstől, hogy uram milyen vizet iszik?

És amikor a páciens azt mondta, hogy csapvizet vagy ásványvizet, akkor mondta neki az orvos, hogy kérem hozzám akkor jöjjön vissza, amikor tiszta vizet iszik. Tehát reverz ozmózissal tisztított vizet iszik, addig nincs értelme kezelni önt, volt ilyen is.

Mert ha az ember nem változtat a saját életrendjén, akkor gyakorlatilag ugyanott van, ahol eddig volt.

Jakab István: De itt nem álltál meg a reverz ozmózisos víznél, hanem ugye sokat beszélgettünk erről, hogy az élő víz fogalmának van egy speciális külső jellemzői is.

Amikor a határ felületen szabad töltések megjelennek, amik úgy szintén a testben is, mint antioxidánsok tudnak működni és erre vonatkozóan is tudtál egy készüléket produkálni.

Dr. Simon László: Igen, a hidrogénnel dúsítjuk a vizet és ez egy új csoda, mert a biológia még nem ismeri annyira a bioelektronikát, sőt az orvosi társadalom sem ismeri.

Pedig hát az oxido-redukciós és a sav-bázis reakciók mind egy tőről fakadnak, a hidrogénről fakadnak.

A hidrogén protonjától vagy a hidrogén elektronjától. Ugye az elektron adja az oxido-redukciós folyamatoknak az alapját, a proton töltése pedig a sav-bázis mutató tulajdonképpen egy folyadékban.

És nagyon érdekes, hogy ez a kettő abszolút összefügg, de mind a kettő már egy egészen más világból származik tehát itt azt mondjuk, hogy ez már olyan nagyságrend, ami a kvantumfizika hoz tartozik. Itt egészen más törvények uralkodnak, tehát ez egy olyan világ viszont. A hidrogénre ma már körülbelül olyan 400-500 klinikai vizsgálat van és mind azt igazolta, hogy nagyon fontos és nagyon jó, hogy az ember hidrogénnel dúsított vizet fogyaszt.

Jakab István: Az elmúlt tíz azért, hogy oxigénnel dúsított vizet akartak itatni az emberekkel az milyen módon illik ebbe a képbe?

Dr. Simon László: Az emberi szervezet úgy van megalkotva, hogy elsősorban a tüdővel veszi fel az oxigént. Tehát mi is tapasztaltuk azt, hogy oxigénnel dúsított vizet, ha issza valaki, akkor esetleg a béltraktusban lévő problémái enyhülnek. De más jótékony hatásáról én nem tudok.

Jakab István: Meg egy apró probléma az, hogy az oxigén is leadja a szabad töltését, illetve van neki bőven, hogy akkor instabillá válik így fejezi ki ezt a szervetlen kémia.

És az instabil oxigén azt akarja, hogy újból a töltéseit visszaszerezze, tehát abban a pillanatban, hogy ő a bélben segít a magas oxigéntartalommal, de nagyon sok patológiás gombát vagy ezt-azt amazt képes kinyírni. De utána mivel nincs reduktora ott a rendszerben, éppen ezért az élő anyagba folyamatosan egy, hogy is mondjam közérthetően, úgymond rozsdásítóvá válik, tehát agresszív oxigénné válik.

Na most a hidrogénről ez nem mondható el. Hogyha leadja a szabad töltését, ott van mindjárt a reduktor is mellette.

Dr. Simon László: Igen, a hidrogén egy abszolút csoda, mert ott van benne az a szabad elektron, amit rögtön letud adni és tulajdonképpen ez a pici áram, ez a kis elektron működteti az életet. Tehát minden ezt használja, mindnyájan hidrogén üzemű motor vagyunk, csak nem tudunk róla.

Gondoljunk bele, hogy a napsugárzás létrehozza azt a foton ütést, ami megüti az elektront, aztán kialakul belőle a szénhidrát a növényekbe. Ezt mi megesszük, úgy hívjuk, hogy ATP utána ezt lassan elégetjük, ez egy úgynevezett Szent-Györgyi–Krebs-ciklus. De azért ilyen lassan, mert a szervezet mindig csak annyit hasznosít, amennyire szüksége van.

Jakab István: Ez egy csoda, ha ezt összekötjük a Boros professzor tudásával, hogy ezt a Szent-Györgyi–Krebs-ciklust a ketogén diétával összekötve, ugyanúgy megtudja a hidrogént csinálni szénhidrátból és zsírból is csak nem mindegy, hogy utána mi marad visszafelé. És itt a fotoszintetizálóknál is ez a fránya baktérium, ami a fotoszintetizálást végzi, az is az élet alapja és motorja.

Írtál egy fantasztikus könyvet, amit mindenkinek tudok ajánlani. Az éltető víz titkai.

Ugye az a közös bennünk, hogy én is írtam egy hasonló könyvet idestova 17-18 éve. Annak az volt az üzenete, A víz vázú világegyetem, avagy a teremtés titkai. Ahol az élő vízről talán Magyarországon először lehetett olvasni.

Téged mi indította arra, hogy ezt az Éltető víz titkai című könyvet meg írd?

A test aszályprogramja – Az éltető tiszta víz titka – Dr. Simon László egyetemi docens, Jakab István

Mi a titka a víznek? Miért olyan fontos a szervezetünknek? Miért nem kívánjuk mégsem a vízivást, amikor ennyire fontos az a szervezetünknek? Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy nem mindegy a bevitt víz minősége. Amikor vízről beszélünk, nem szabad elfelejtenünk, hogy nemcsak az ivással elfogyasztott vízre kell odafigyelnünk, hanem a fürdéshez használt vízre is, ami a bőrünkön keresztül jut be a testünkbe.

Mi az éltető víz titka? Mik az élő víz jellemzői? Milyen jótékony hatásai vannak a hidrogénezett víznek? Igaz-e az, hogy a megfelelő minőségű víz a hosszú élet kódja? Hogyan tudunk számunkra jó minőségű vízhez jutni?

Dr. Simon László egyetemi docens és Jakab István beszélgetése.

A videó itt látható:

Dr. Simon László egyetemi docens: Hat elsősorban egyik kedves professzor barátom egyetemi előadásai után mindig mondta, hogy írd már le ezt, amiről mindig beszélsz és rakd csokorba őket.

Tehát ez volt az első indíttatás, aztán elkezdtem gondolkozni rajta. Utána rájöttem, hogy ezt meg kell a társadalomnak ismerni, mert igazán senki nem ismeri a vizet.

Amikor egy vizes szakember gondolkodik, általában árvízvédelemben gondolkodik, azok egészen más nagyságrendek és más képek tükröződnek benne. De az, hogy a szervezetnek milyen vízre van szüksége azt nagyon kevesen tudják.

Jakab István: Tehát azt kell tudni, hogy a szervezet az bármilyen vizet kap akkor ő először élő vizet csinál, hogy fel tudja használni és az anyagcsere folyamatok révén ő felhasználja az élő vizet, az által hordozott energiát, akkor holt vizeket hoz létre, amitől meg kell szabadulni a testnek. És ha ezek a holt vizek felszaporodnak, akkor van az, hogy az élet és a halál elkezd játszani egymással.

A rákos sejtek környezetében milyen víz struktúrákat lehet találni?

Dr. Simon László egyetemi docens: Elektron hiányosakat, abszolút elektron hiányosokat, sőt hát itt van most ez a legújabb vírus probléma. Hogyha én a szervezetemben megfelelő elektron töltöttséggel rendelkezem, akkor egyszerűen a vírusnak nincs lehetősége, hogy bennem táptalajt találjon.

Minden baktériumnak, minden vírusnak megvan a sajátságos RH-PH tartománya, az amiben élni tud.

Ha most az én vízközegem nem az a tartomány, akkor bennem egyszerűen nem fog megtapadni, mert nem tud szaporodni és elpusztul.

Jakab István: Szokta-e valaki mérni, hogy az élőben mekkora ez a redoxpotenciál, milyen egy átlagos embernek a redox státusza?

Ez nagyon fontos, mert ha tele vagy antioxidánsokkal, akkor a szervezeted önmaga is előállítja és kívülről is tud bevinni, akkor nincs esélye arra, hogy a vírus megtámadjon, ezt fogalmazhatjuk úgy is, hogy az immunrendszered rendben van.

Az immunrendszerünk szoros összefüggésben van a belső elektron töltöttséggel és annak a szintjével ugye jól értelmezem ezt?

Dr. Simon László egyetemi docens: Országh József professzor barátom, aki Belgiumban él és a francia orvosok foglalkoztak inkább ezzel, mert valamiért ezt a témát egy kicsit arrébb söpörték.

A lényeg az, hogy vér köbcentinként hogyha benne van az emberben olyan 10000 szabad elektron, akkor teljesen rendben van az RH-ja.

Hogyha ez csökken fokozatosan akkor baj van, ha pedig leesett nullára, akkor meg még nagyobb baj van. Sőt sokszor elmegy teljesen oxidatív vonatkozásokban, például a rákos betegek esetén.

Jakab István: És amikor ilyen sötét hátteres vérkép analízist végeznek és ha a vérlemezkék össze vannak tapadva, az ugyan erről szól, hogy nincs a határfelületen megfelelő mennyiségű töltés, ott meg tud bármi tapadni emiatt.

A vírusnál is tapadásról van szó, reméljük nem ér ide soha ez a mostani koronavírus, de ha ideér, akkor arra vigyázzunk nagyon, hogy a szájnyálkahártya legyen olyan védettséggel ellátva, hogy ne tudjon a vírus megtapadni rajta.

Mert utána tud a rendszerbe kerülni. Például az oregánó olajra mondanak nagyon jó dolgokat, hogy magas antioxidáns tartalmú flavonoidokkal összekötve antioxidáns hatású. A szájnyálkahártyán folyamatosan permetezve megakadályozza, hogy bejusson a légzőszervbe a vírus.

Ez a könyv elég sok fejezetre tagozódik, egyrészt a reverz ozmózisos vízről beszélgettünk, akkor magáról a Lourdes vízről, ami egy magas ion tartalmú negatív ion tartalmú víz.

Dr. Simon László egyetemi docens: Erre mondanék is egy példát, amikor kimegyünk az erdőbe, akkor a levegőben rengeteg negatív ion van és jól érezzük magunkat frissek, üdék vagyunk. És ugyanez a helyzet, amikor kimegyünk a tengerpartra.

De hogyha elmegyünk egy plázába, ott sétálunk egy órát, akkor elfáradunk, mert ott a levegőben nincs negatív ion. Bár mostanában elég sok helyre tettek szökőkutat, ami esetleg dúsít valamit, vagy visszahoz valamit.

Tehát nagyon fontos, hogy mi a kozmosszal, a levegővel, a fénnyel legalább naponta egy órát kapcsolatba kerüljünk.

Jakab István: A fény mennyire tudja ezt az ion tartalmat növelni? Hogyha kirakunk egy kancsó vizet a napra például.

Dr. Simon László egyetemi docens: Mondok erre egy példát a balerináknál vizsgálták azt, hogy mennyi tápanyagot visznek be és mennyi energiát adnak le.

És úgy találták, hogy körülbelül 1000 kalóriát esznek naponta, mert vigyáznak az alkatukra, de rengeteget mozognak és gyakorolnak és 5000 kalóriát vagy 7000 kalóriát adnak le és nem tudták, hogy honnan van ez az energia.

És akkor kiderült, hogy gyakorlatilag a víz, ami képes felvenni a napból, a foton töltésből az energiát, mint a növények a klorofill színtestükbe, tehát mi fény táplálkozók is vagyunk.

Nagyon érdekes, hogy ezt már tudományosan is alátámasztották, hogy mi mindnyájan fénnyel is élünk, tehát ha kimész a napra egészen jól érzed magad. Csak gondolj bele, ha két napig nincs csak ilyen esős borongós idő, majd kisüt a nap mindjárt az ember, ha kimegy és egy kicsit kihúzza magát máris jobban érzi magát.

Jakab István: Az élő víznek pontosan az a legfontosabb tulajdonsága, hogy a legtömörebb állapotot veszi fel ez azt jelenti, hogy belül nincs klinikai mozgás.

Tehát a határfelületén, mint egy óriási burok megjelenik ez a szabad töltés, amiről az előbb is tisztáztuk, hogy ez az élet motorja, tehát minden tevékenységünknél ezt használjuk.

Hiába visz be valaki 1000 kalóriát, ha minden rendben van nála, akkor ő képes energiát előállítani.

Mi a te célod a következő tíz évben? Hová szeretnél eljutni Magyarországon meg a világon úgy általában? A munkáddal kapcsolatosan kérdezem.

Dr. Simon László egyetemi docens: Én azt szeretném, hogy a víznek a csodáját valahogy megmutassam az embereknek, mert én azt gondolom, hogy nagyon fontos és sokkal több, mint amit eddig gondoltunk róla.

A víz a legfontosabb tápanyag, ebből esszük a legtöbbet, vagy isszuk a legtöbbet, tehát én ezt szeretném tudatosítani most, ez a következő éveknek a feladata. Merthogy én is fejlődjek nem csak víz téren, hanem más téren is.

Dr. Simon László a Hatos csatornán is nyílatkozott az éltető, szűrt vízről!

Téma: AZ ÉLTETŐ VÍZ – ÉS TITKOS – VÍZTUDATOSSÁG
Műsorvezető: Dr. Kőrösi Mária, egyetemi tanár
Vendégek: Dr. Simon László, egyetemi docens, vízszakértő, gépészmérnök

Jakab István: Nagyon köszönöm, hogy itt voltál, mi az üzeneted egyébként? Ugye mi pont a napokban beszéltünk telefonon, hogy belülről most már tiszta vizet iszunk, de amikor beállunk a zuhany alá bárhol akár otthon is, akkor ilyen klóros és mindenféle szennyezett vizet engedünk a testünkre. És tudjuk, hogy a bőrfelület ez egy jelző felület és ugyanúgy minden rajta keresztül migrálódik a testünkben. Tehát nem mindegy, hogy miben fürdünk erre milyen javaslatod lenne?

Dr. Simon László egyetemi docens: Hogy ha egy egyszerű szénszűrővel megszűrjük a zuhany vizét, akkor már jobban érezzük magunkat, de az én igazi ajánlásom inkább az, hogy amikor reggel valaki felkel, akkor kezdje vízivással a napot, tehát azzal indítja be a szervezetét.

Napközben legalább két óránként igyon két pohár vizet, vagy egy pohárral és ha lehetséges, akkor egy vízkúrát is érdemes megtenni. Ami abból áll, hogy az ember éhgyomorra esetleg megiszik 3-4 pohár vizet. Ezt megteheti naponta egyszer, naponta kétszer, de mindenképpen éhgyomorra és hogy utána is még egy fél óráig ne igyon vizet.

Tehát érdemes ilyen víz lökéseket adni a testnek néha, ami nagyon szépen elkezdi kitakarítani a szervezetet. Nyilván megmozgatja a vesét is, mert pisilni többet kell majd tőle, de mindenképpen nagyon jó és a szervezett tud tisztulni.

Jakab István: Főleg azért, mert nagyon sokan székrekedési problémákkal küzdenek a visszatartási stressz következtében. És aki reggel valóban egy kis vízzel kezdi, esetleg már egy ionnal dúsított vízzel, az garantáltan nem hagyja el úgy az otthonát, hogy nem szabadult meg a mérgektől. És ez egy nagyon jó módszer arra, hogy az emésztésünket karbantartsuk.

Köszönöm, hogy itt voltál. Ezt a könyvet mindenkinek nagyon tudom ajánlani, neked pedig sok sikert a munkádban. Rengeteg dolgod lesz itt vízügyben, mert ugye annyira nem foglalkozunk a víz kérdéssel. Mert nem egy porhüvely vagyunk, hanem egy vizeskancsó vagyunk. Igaz? És nem mindegy, hogy milyen víz van ebben a kis kancsóban, aminek a négy-öt százaléka mindösszesen az a szilárd anyag, ami kiteszi ezt az emberi lényt. Az összes többi pedig a víz, ami összetart bennünket. Figyeljünk oda tehát a vírusokra, nem csak a koronavírusokra. Ha a belső vízkészletünk magas, aminek az eredménye az, hogy a szabad töltések rendelkezésre állnak. Akkor ezt az immunrendszerünk is meghálálja és akkor sokkal ellenállóban leszünk a vírusok irányába.

Forrás: Youtube
Dr. Simon László egyetemi docens

Tetszett a cikkOszd meg ismerőseiddel is!

Oszd meg ezt egy barátoddal