Barion Pixel

A háziorvos nyilatkozik: mit tegyünk, vagy hogyan ne védekezzünk a vírus ellen.

Papp Magor háziorvos a Semmelweis Egyetem Egészségfejlesztési Központjának munkatársa, az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram szakmai vezetője objektíven nyilatkozik a koronavírussal kapcsolatban arról: mit tegyünk, vagy hogyan ne védekezzünk a vírus ellen. Egy rövid írásos kivonatot mellékelünk a gyorsabb és hatékonyabb információ szerzés érdekében! A forgatás időpontja: 2020.02.27 Görgessen lentebb a videóért!

Mik a legfontosabb tanácsok?

“Azt gondolom, hogy mindenki tartsa be azokat óvó-védő intézkedéseket, ami egy influenza vírusos szezonban általánosan is érdemes tudni és betartani.

Tehát mosson mindenki kezet amilyen gyakran csak tud, hiszen nagyon sokszor az arcunkhoz, szánkhoz érünk emiatt fontos, hogy tiszta kézzel tegyük ezt meg, hogyha bármi tünetünk van ami felveti akár egy influenza fertőzésnek a gyanúját akkor azt jelezzük.

Nagyon sokszor háziorvosként mondjuk, hogy egy sima influenzával akár, ha nincsen súlyosabb szövődmény akkor otthon is lehet egy pár napot eltölteni, nem szükséges minden esetben orvoshoz fordulni.

Itt abban az esetben, hogyha felmerül bármilyen találkozás korábbi koronavírus fertőzöttel vagy gyanús esettel vagy olyan régióban tartózkodott korábban, az adott páciens ahol ez előfordult akkor mindenképp és azonnal kérjük ennek a jelzését.
Tehát ez egy speciális helyzetet teremt emiatt a szokásos influenza vírus tanácsokhoz képest és túl azon hogy betartjuk a kéz higiéniai és az általános higiéniai szabályokat, én azt gondolom nagyon fontos az is , hogy az immunrendszerünket karbantartsuk és ehhez azért most a tél végén vagyunk, nem mindenki jut hozzá megfelelő vitaminmennyiséghez, ha megtehetjük akkor pótoljuk azokat a vitaminokat, nyomelemeket amik ilyenkor tél végén gyakran kifogynak a szervezetből.

Friss gyümölcsök, zöldségek nem nagyon állnak rendelkezésre vagy ha igen akkor drágán.

Tehát ezt próbáljuk megtenni a lehetőségünkhöz mérten, próbáljunk annyit aludni, hogy az immunrendszerünk rendben maradjon, hiszen az immunrendszernek a megfelelő működéséhez legalább 7-8 óra alvás szükséges és hogyha önvizsgálatot tartunk, akkor bizony ezt nem mindig tartjuk be.

Fontos ahhoz, hogy a fertőzésekkel az ellenálló képességünk javuljon, ez nem azt jelenti, hogy nem kapunk el egy fertőzést, hanem ellenállóbb marad a szervezetünk vele szemben és emellett pedig próbáljunk jelen pillanatban nincs erre szükség, de figyelni a további híreket és hogyha szükséges azokat a közösségi, nagyon zsúfolt tereket kerülni ahol esetleg fertőzés esete áll fönt.

Ez egyenlőre nem szükséges, de néhány nap-hét múlva ez aktuálissá válhat.”

Tetszett a cikkOszd meg ismerőseiddel is!

Forrás: indavideo.hu
Oszd meg ezt egy barátoddal